latinica  ћирилица
19/07/2016 |  14:57 | Аутор: ТАНЈУГ

Трампов тим: Меланија није плагирала дио говора Мишел Обаме

Тим највјероватнијег републиканског предсједничког кандидата Доналда Трампа негирао је данас да је његова супруга Меланија преузела два пасуса, од ријечи до ријечи, из говора који је актуелна прва дама САД Мишел Обама одржала на Конвенцији демократа 2008. године.
Меланија Трамп - Фото: Getty Images
Меланија ТрампФото: Getty Images

"Није било преписивања говора Мишел Обаме", рекао је менаџер Трампове кампање Пол Манафорт у интервјуу за Си-Ен-Ен, додајући да је Меланија Трамп само користила "уобичајне ријечи", пренијео је АП.

Према његовим ријечима, Меланија Трамп је била свјесна да ће њен говор бити пажљиво анализиран и оцијенио да су наводи да је она преузела дијелове говора Мишел Обаме "једноставно апсурдни".

Амерички медији су раније данас објавили да је Трампова супруга плагирала прву даму САД у неколико реченица, у говору који је одржала на Конвенцији те странке у Кливленду.

Меланија је, како преносе медији, у неколико реченица о лекцијама које је она научила од својих родитеља и важности њихових лекција за њено искуство са сопственом дјецом, од ријечи до ријечи цитирала говор Мишел Обаме на Конвенцији демократа 2008.

Агенција АП преноси да је Меланија, бивша манекенка родом из Словеније, те реченице изрекла при крају десетоминутног говора који је одржала синоћ.