latinica  ћирилица
19/07/2016 |  14:35 | Аутор: СРНА

Прекинут штрајк радника у Дому здравља Источно Сарајево

Запослени у Дому здравља Источно Сарајево, након једнодневног штрајка, данас су наставили са радом јер су испуњени услови штрајкачког одбора.
Источно Сарајево: Штрајк радника Дома здравља - Фото: РТРС
Источно Сарајево: Штрајк радника Дома здрављаФото: РТРС

Запослени у овој медицинској установи јуче су обуставили рад због неријешеног питања око избора директора, те неисплаћених плата и накнада за превоз радника.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић потврдио је да је данас, као што је претходног дана и најавио, извршен упис вршиоца дужности директора и прокуристе у судски регистар, чиме је омогућена исплата свих заосталих накнада.

"Све је урађено како сам јуче рекао. Показала се узалудност штрајка, који је трајао дан и по, и доказало да је он политички мотивисан. Штрајк је био само инструкција локалног СДС-а да врше притисак и створе негативну слику о локалној заједници", каже Ћосић.

Он је истакао да ће се о понашању медицинског особља, које треба да се брине о заштити здравља становника, причати када се буде раговарало о функционисању Дома здравља.

"Жалосно је да особље које је прихватило Хипократову заклетву враћа пацијенте и не пружи им медицинску помоћ. О томе ћемо разговарати првом приликом", најавио је Ћосић.

Запослени у Дому здравља Источно Сарајево јуче су обуставили рад због неријешеног питања око избора директора ове медицинске установе, те неисплаћених плата и накнада за превоз радника.