latinica  ћирилица
19/07/2016 |  14:17 | Аутор: ТАНЈУГ

Париз: Код ухапшеног таксисте пронађен експлозив

Француска полиција ухапсила је 23-годишњег таксисту након што је у његовом дому у области Сен-е-Марн, југоисточно од Париза, пронађен експлозив, објавио је данас портпарол француске владе Стефан ле Фол, пренио је Ројтерс.

Наводи се да је таксиста, који је ухапшен у недјељу увече, од раније био познат француским обавјештајним службама и да је заједно са око 1.000 особа био на листи за присмотру људи који се сумњиче да представљају ризик по безбједност.

Ле Фол је навео да је полиција претражила његов дом, под првобитном сумњом да је провалио у куће неких од људи које је возио, и пронашла два штапина динамита, каблове и детонаторе, као и слику заставе Исламске државе на мобилном телефону таксисте.

"Какав је ово доказ о томе да је спреман напад? Истрага ће показати", навео је Ле Фол.

Ројтерс подсјећа да је ово хапшење услиједило три дана након напада у четвртак увече у којем је Тунижанин Мохамед Лауаијеј Булел камионом улетео у масу људи на прослави француског празника Дана пада Бастиље у Ници и убио 84 људи, да би потом страдао у окршају са полицијом.

То је био трећи велики напад у Француској у размаку од 18 мјесеци.

Исламска држава преузела је одговорност, иако се није појавила никаква веза Булела с овом екстремистичком организацијом.