latinica  ћирилица
19/07/2016 |  12:42 ⇒ 12:42 | Аутор: Глас Српске

Игокеи понуђен наступ у Еврокупу

Руководство компаније ECA која управља Евролигом и Еврокупом понудило је Кошаркашком клубу Игокеа наступ у другом по квалитету европском такмичењу.
Игокеа - Фото: РТРС
ИгокеаФото: РТРС

Након што су четири клуба из Италије Тренто, Сасари, Канту и Ређо Емилија отказали наступ у Еврокупу, иако је већ обављен састав група, ECA је одлучила да понуди мјеста представницима из Јадранске лиге. Ову информацију потврдио је недавно изабрани други потпредсједник АБА лиге и генерални менаџер Игокее Игор Додик.

- На посљедњој Скупштини речено је да Еврокуп понудио још неколико мјеста клубовима из АБА лиге, а међу њима је и Игокеа, која је добила позив као и МЗТ и још једна екипа - рекао је Додик.

Актуелног шампиона БиХ очекује наступ у првом колу квалификација за Лигу шампиона, а није познато да ли ће прихватити позив за учешће у Еврокупу и отказати наступ у FIBA такмичењу.

- За сада се још нисмо изјаснили о том питању и чекамо јасан став FIBA и ECA о свим споровима који су настали протеклих мјесеци. Тренутно смо ближе FIBA и њеном такмичењу. Уколико бисмо отказали наступ у квалификацијама, Кошаркашки савез БиХ сносио би евентуалне посљедице и плаћао би евентуалне казне - истакао је Додик.

Чекајући коначну одлуку о томе у којем такмичењу ће наступити, Игокеа ће прекосутра сазнати име противника у првој рунди квалификација за Лигу шампиона, када је заказан жријеб.

Претходни наступ

Уколико би прихватили наступ у Еврокупу екипи из Александровца то био било друго учешће у том такмичењу, пошто су дебитовали у сезони 2013/14, када су били у групи са Хапоелом из Јерусалима, Химкијем, Каршијаком, Лукоилом и Асесофтом. Уписали су три побједе и седам пораза те нису прошли групну фазу такмичења. Уједно, идуће сезоне кроз АБА лигу стекли су право наступа у Еврокупу, али су га отказали.