latinica  ћирилица
19/07/2016 |  11:31 ⇒ 20:59 | Аутор: Б92

Звезда игра са Валетом, а мисли на Лудогорец

Црвена звезда дочекује од 20.30 часова на стадиону 'Рајко Митић' малтежанску Ла Валету у реванш мечу другог кола квалификација за Лигу шампиона.
Црвена Звезда - Фото: илустрација
Црвена ЗвездаФото: илустрација

Најтрофејнији српски клуб се вратио у борбу за такмичење које је некада освајао послије девет година паузе, а први дуел на Малти решио је у своју корист после преокрета (2:1).

Из београдског клуба очекују добру посјету, пошто ће ово бити деби шампиона пред домаћом публиком, а уколико екипа Миодрага Грофа Божовића порази госте у наредној рунди играће са бољим из дуела између подгоричке Будућности и Лудогореца, гдје Бугари у Црној Гори бране тријумф од два разлике из првог меча (2:0).

Гроф каже да његови фудбалери не смију да се опусте против Валете јер им резултат из прве утакмице то не дозвољава.

"Играчи се неће опустити јер још не играмо са Лудогорецом. Нисмо завршили посао из другог кола. Не могу ништа да очекујем осим побједе. Ако смо могли да побиједимо на Малти, можемо и овдје. Не треба их потцијенити, нико није за потцјењивање данас, па ни они. Имамо ту неку црту да потцјењујемо и земље и људе и екипе, али ово је такмичење у ком немате право никога да потцјењујете. Подигнута је велика еуфорија око уласка у Лигу шампиона", рекао је Божовић.

Тренер Малтежана Пол Замит каже да веома поштује Црвену звезду, али да његова екипа наступом на стадиону Рајко Митић жели да заслужи поштовање београдског клуба.

"Знамо да играмо против великог клуба и добре екипе, али то је за нас само већи изазов. Ми веома поштујемо Црвену звезду као велик клуб, али својим наступом и ми желимо да заслужимо поштовање нашег противника", рекао је Замит.