latinica  ћирилица
19/07/2016 |  10:12 ⇒ 10:13 | Аутор: Vijesti

Пол Погба- фудбалска Европа се спрема за рекордни трансфер

Жозе Мурињо, нови тренер "црвених ђавола", желио је Погбу прошлог љета у Челсију, ускоро ће га добити у Манчестер јунајтеду.
Паул Погба (фото: www.totalbarca.com) -
Паул Погба (фото: www.totalbarca.com)

Челници Манчестер јунајтеда спремају се да упуте званичну понуду Јувентусу за свог некадашњег члана, Пола Погбу, која ће износити 125 милиона евра.

Менаџер француског интернационалца, контроверзни Мино Рајола, путује данас у Манчестер како би на лицу мјеста саслушао шта "ђаволи" нуде његовом клијенту. Енглески медији пишу да ће Погба на "Олд трафорду" годишње зарађивати између 12 и 14 милиона евра.

Како год, фудбалска Европа спрема се за нови рекордни трансфер. Кристијано Роналдо је 2009. преошао из Јунајтеда у Реал за 94 милиона евра, мадридски клуб је поново помјерио границе довођењем Гарета Бејла из Тотенхема прије три година за равно 100 милиона, а сада ће рекордер постати енглески клуб.

Жозе Мурињо, нови тренер "црвених ђавола", желио је Погбу прошлог љета у Челсију, све су приллике да ће га добити у Манчестер јунајтеду.

"Погба напушта Јувентус? Пред нама је дуго љето, али не бих искључио ту опцију", казао је Рајола, који је у фудбалском свијету познат као изузетно вјешт преговарач.

Управо због Рајолиних "досадних" инсистирања на детаљима преговори ће се вјероватно одужити неки дан, али ни шпански, ни италијански медији немају дилему - Погба ће након четири године поново обући дрес Јунајтеда.

Француз је стигао на "Олд трафорд" 2011. као велики таленат Авра, али је за једну сезону одиграо само три утакмице у првом тиму. Алекс Фергусон није рачунао на њега и прослиједио га је Јувентусу - и дан данас, то се сматра као највећа тренерска грешка легендарног сер Алекса.

Погбин повратак у Манчестер је само први у "ланцу" трансфера. Јувентус ће 94 од 125 милиона евра готово извјесно искористити за довођење Гонсала Игуаина из Наполија. Толико, наиме, износи откупна клаузула за аргентинског нападача и нема великих преговора - ко плати 94 милиона, може да води Пипиту са "Сан Паола". А Јувентус је спреман...

"Старој дами" је одласком Погбе потребан нови задњи везни. Два су кандидата - Португалац Андре Гомеш из Валенсије и Србин Немања Матић из Челсија.