latinica  ћирилица
19/07/2016 |  10:11 | Аутор: Независне

Радар дневно уловио 102 брза возача у Источној Херцеговини

Припадници Центар јавне безбједности (ЦЈБ) Требиње за 16 дана казнили су 1.643 возача због прекорачења брзине, објавиле су данас "Независне новине".
Радарска контрола - Фото: Screenshot
Радарска контролаФото: Screenshot

ЦЈБ Требиње је од 23. јуна до 10. јула 2016. године реализовао акцију појачане контроле у саобраћају с акцентом прекорачења дозвољене брзине, користећи Систем за аутоматско мјерење прекорачења допуштене брзине, а акција је реализована у свим општинама Источне Херцеговине.

“У 16 дана колико је трајала акција, Систем је забиљежио 1.643 прекршаја.

Међу најбројнијим издвојио се Град Требиње са 705 евидентираних прекршаја прекорачења брзине, одмах за њим је Општина Гацко са 333 прекршаја.

Најмање прекршаја је евидентирано у Општини Љубиње – 39, у Општини Берковићи евидентирано је 98 прекршаја, у Општини Невесиње 171 и у Општини Билећа 297 прекршаја“, наводе у ЦЈБ Требињу.

Анализа извршених прекршаја показује да је више од половине укупног броја евидентираних прекршаја – 1.014, евидентирано у дане викенда.

“Ако се узме у обзир да је Центар до сада реализовао 37 различитих акција које су биле усмјерене на санкционисање најчешћих прекршаје који се чине у саобраћају, податак да је у овој акцији евидентирано 1.643 возача говори да на подручју које оперативно покрива Центар и даље има одређени број возача који крше саобраћајне прописе, који не обраћају пажњу да ли има дјеце на улици, да ли својом вожњом угрожавају друге учеснике...“, кажу у ЦЈБ Требиње.

Из полиције су напоменилу да је од јуче почела нова акција појачане контроле у саобраћају која ће трајати до 12. августа.

С обзиром да је сезона годишњих одмора у пуном јеку возачима се савјетује да смање брзину, да не сједају за волан уморни, али и да користе основна средства заштите у возилу.