latinica  ћирилица
19/07/2016 |  09:28 | Аутор: ТАНЈУГ

Меланија Трамп плагирала дио говора Мишел Обама?

Меланија, супруга најизгледнијег кандидата Републиканаца за предсједника САД Доналда Трампа, плагирала је актуелну прву даму САД Мишел Обама у неколико реченица у говору који је одржала на Конвенцији те странке у Кливленду.
Меланија Трамп - Фото: Getty Images
Меланија ТрампФото: Getty Images

Меланија је, како преносе амерички медији, у неколико реченица о лекцијама које је она научила од својих родитеља и важности њихових лекција за њено искуство са сопственом дјецом, од ријечи до ријечи цитирала говор Мишел Обама који је она одржала на Конвенцији демократа 2008.

Агенција АП преноси да је Меланија, иначе, бивша манекенка родом из Словеније, те реченице изрекла при крају десетоминутног говора који је одржала синоћ.

Меланија Трамп је, између осталог, рекла: "Од дјетињства, моји родитељи су ми усађивали вриједности да треба да напорно радите за оно што желите у животу, да је ваша ријеч ваше обећање и да урадите оно што кажете и држите своја обећања, као и да се према људима односите са поштовањем. Они су ме научили и показали ми вриједности и морал којих су се држали у свом свакодневном животу."

Мишел Обама је својевремено, када је њен муж био ноиминован за предсједника, одржала говор и рекла: "Барак и ја смо васпитани са много истих вриједности, да напорно радите за оно што желите у животу, да је ваша ријеч ваше обећање, да урадите оно што сте рекли да ћете урадити, да се према људима односите са достојанством и поштовањем, чак и ако их не познате и чак и ако се са њима не слажете."

Други дио говора је, пак, веома је сличан реченицама актуелне прве дама, а тиче се покушаја Меланије Трамп да усади поменуте вриједности у свог сина.

"Морамо да прослиједимо те лекције новим генерацијама, зато што желимо да наша дјеца знају да је једина граница за њихова постигнућа снага њихових снова и њихова спремност да се труде око њих", истакла је Меланија.

У говору из 2008. Мишел је изјавила: "Барак и ја смо изградили наше животе на темељу тих вриједности и желимо да их пренесемо сљедећој генерацији, јер желимо да наша дјеца и сва друга дјеца у овој земљи знају да је једина граница за њихова постигнућа домет њихових снова и њихова спремност да се труде око њих."

У коментару Трамповог тима се наводи да се у Меланијином говору "видјело њено имигрантско искуство и љубав пема Америци", али нису поменули говор Мишел Обама.

"Пишући њен дивни говор, Меланијих тим писаца је узео у обзир инспирације из њеног живота, а укључили су и неке дијелове који одражавају њене сопствене ставове", изјавио је портпарол Трампа Џејсон Милер.