latinica  ћирилица
19/07/2016 |  08:15 ⇒ 08:34 | Аутор: СРНА

Мјестимично влажни коловози

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ јутрос се саобраћа по сувим и мјестимично влажним коловозима, а магла је могућа у котлинама и уз ријечне токове, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

На ауто-путу Бањалука-Градишка саобраћа се без ванредних ограничења.

Због изградње вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука-Добој, истоимена петља затворена је за саобраћај, а возачи могу да користе петљу "Александровац".

У зони извођења радова /изградња дионице ауто-пута Бањалука-Прњавор/ на магистралном путу Клашнице 1-Нова Топола, измијењен је режим саобраћања, а брзина кретања ограничена је на 30 километара по часу.

Саобраћај ће на овој дионици свакодневно бити обустављан четири пута, од 23.00 до 5.00 часова, у максималном трајању до 30 минута.

Због изградње моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима потпуно је обустављен саобраћај за сва возила.

У току је санација клизишта "Церова коса 2" и "Церова коса 3" на магистралном путу Козарска Дубица-Приједор, гдје ће бити саобраћано наизмјенично, једном траком.

Због санације коловоза на магистралном путу Каракај 2-Дрињача и регионалном путу Шековићи-Доње Цапарде, возила саобраћају једном траком, уз могуће застоје од 10 до 15 минута.

У току је санација клизишта и реконструкција коловоза магистралног пута Бањалука-Челинац, због чега се саобраћа успорено, једном траком, у дужини од 800 метара.

На магистралном путу М-4, дионица Челинац-Котор Варош, ради реконструкције и санације градске водоводне мреже и проширења канализационе мреже, од 12. априла до 1. септембра измијењен је режим саобраћања.

На магистралном путу Вукосавље-ентитетска граница /Каруше/, дионица Јоховац-Руданка, у току је измјена саобраћања због изградње прикључака магистралног пута на будући ауто-пут.

У току је изградња обилазнице око Брчког, због чега је измијењен режим саобраћања у насељу Гредице, као и у насељу Горице.

Деминирање терена и повремене обуставе саобраћања од 7.00 до 15.00 часова заказане су на регионалном путу Р-452, дионица Зелени Јадар-Скелани, а возила ће саобраћати у интервалима од 30 минута.

Исти режим саобраћања актуелан је и на локалном путу Добој-Петрово, у мјесту Сочковац.

Ради деминирања у мјесту Кладари Доњи, општина Брод, саобраћај ће бити повремено обустављен на магистралном путу М-14.1, дионица Бродско Поље.

На магистралним путевима М-4, дионица Котор Варош-Ободник, у мјесту Рујевица и М-14.1, Кобаш 1-Дервента, у мјесту Беглуци, као и на локалном путу Скиповац-Доњи-Скиповац Горњи, општина Добој, саобраћај ће бити повремено обустављен.

На дионици регионалног пута Мачковац-граница Републике Српске, због снације клизишта измијењен је режим саобраћања.

На дионици регионалног пута Р-440, граница Српске-Ободник, у току је полагање оптичког кабла, због чега би возачи требало да возе опрезније и поштују сигнализацију.

На регионалном путу Невесиње-Берковићи у току су реконструкција и модернизација ове дионице пута, због чега се саобраћа наизмјенично, једном траком.

На регионалном путу Горња Вијака 1-Горња Вијака 2, саобраћај ће привремено бити преусмјерен на новоизграђену саобраћајницу.

На регионалном путу Р-476, дионица Укрина-Вијака, због санације коловоза, саобраћа се повремено једном траком, као и на путу Карановац-Митровићи, на мјесту клизишта.

На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/ЦГ /Шћепан Поље/, забрањено је саобраћање за сва возила тежа од 16 тона.

На регионалном путу Р-454, дионица Братунац 3-Дрињача, и даље је на снази забрана проласка за теретна возила тежа од три и по тоне и аутобусе класе М3, док се забрана не односи на аутобусе превозника "Дринатранс" Зворник.

На већини путних праваца у ФБиХ саобраћа се несметано и без ванредних ограничења.

Планирана је обустава саобраћања у претицајној траци дионице аутопута А-1, док ће се у тунелу Иван и данас саобраћати наизмјенично, једном траком.

На граничним прелазима у БиХ задржавања износе до 30 минута, док ће због деминерских радова, од 16.00 до 21.00 час, за саобраћај бити затворен прелаз Брчко-Гуња.