latinica  ћирилица
18/07/2016 |  19:47 | Аутор: ТАНЈУГ

Клинтон: Убице полицајаца осjетиће пуну снагу закона

Највјероватнији кандидат Демократске странке за предсједника САД Хилари Клинтон, обећала је данас да ће људи који убијају полицајце осјетити пуну снагу закона уколико она постане нови амерички предсједник.

Клинтон је обећање дала након напада на полицајце у Батон Ружу и Даласу, у свом говору у граду Синсинати, у америчкој савезној држави Охајо, на годишњој конвенцији организације за заштиту људских права Национално удружење за напредак обојених, преноси Ројтерс.

Најмање тројица полицајаца су убијена, а још тројица рањена у пуцњави у Батон Ружу, у америчкој савезној држави Луизијани, попришту недавних протеста због насиља полицајаца над Афроамериканцима.

У Батон Ружу су прије недјељу дана одржани вишедневни протести против полицијског насиља у том и другим америчким градовима, након што су полицајци пуцали и убили 37-годишњег Афроамериканца, иначе оца петоро дјеце.

На једном од протеста поводом тог убиства, у Даласу је нападач отворио ватру на беле полицајце који су обезбјеђивали протест и убио петорицу.