latinica  ћирилица
18/07/2016 |  17:01 ⇒ 17:12 | Аутор: РТС

Стефановић: Пријаве због напада на градоначелника

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је да ће бити предате прекршајне и кривичне пријаве против људи који су напали градоначелника, одборнике и полицајце испред Скупштине града током протеста иницијативе "Не да(ви)мо Београд".
Стефановић - прес - Фото: ТАНЈУГ
Стефановић - пресФото: ТАНЈУГ

Министар је рекао да је немогуће негирати да је испред градске скупштине виђено "потпуно насиље и дивљање", као и покушај пребијања људи.

- Дошло је до напада на припаднике полиције, а нападнути су и градоначелник и већа група одборника, када су покушали да уђу у зграду - рекао је министар Стефановић на ванредној конференцији за новинаре.

Објаснио је да су припадници иницијативе покушали да спријече улазак градоначелника и одборника, а када им то није успјело, покушали су транспарентима и моткама да ударе одборнике и градоначелника.

Министар је истакао да је насиље недопустиво и да је "опасно ако било ко покушава да оправда такво насиље".  

Навео је и да је један полицајац задобио повреде руке и лица ударцем дрвеним предметом те да се налази у Клиничком центру на анализама., као и да су бацани разни предмети на полицајце.

Министар је истакао да је полиција реаговала професионално и уздржано и да ниједан учесник скупа није повријеђен.

Како каже, неће се дозволити да било ко напада полицију, да полиција буде мета дивљања и батинања и да ће бити поднесене прекршајне и кривичне пријаве.