latinica  ћирилица
18/07/2016 |  16:53 | Аутор: Б92

Роси: Жалим због пропуштене шансе

Валентино Роси жали због пропуштене шансе да тријумфује на Великој награди Њемачке.
Валентино Роси - Фото: Getty Images
Валентино РосиФото: Getty Images

Легендарни Италијан се борио за прво мјесто са Андреом Довициозом, али је због лоше тактике на крају завршио као тек осми.

Тако послије девет трка, на половини сезоне, Роси заостаје чак 59 бодова за лидером Марком Маркесом.

"Штета јер можемо бити конкурентни на потпуно сувој или мокрој стази, али када се стаза осушила послије кише изгубили смо прилику да освојмо доста бодова. Највећи проблем је био што сам био веома спор у другом дијелу стазе због гума. Нисам осјећао мотор. Био сам веома, веома спор због тога. Нисам осјећао гуме", рекао је Роси.

Док су се он и тимски колега Хорхе Лоренцо мучили с гумама на Јамахи, Марк Маркес је на вријеме узео гуме за суву стазу и послије излијетања са стазе и пада на 14. позицију стигао до побједе.

"Због проблема са меком предњом гумум у петак, заједно смо одлучили да узмемо средње. Не знам да ли је то била грешка, на папиру и глатке гуме могу да направе проблем јер у првом кругу немаш осјећај, али сада нисам имао ни са средњим и био сам спор. У уваквим условима сам прије свега слаб, а и мотор је тежак јер не можемо од почетка да форсирамо", додао је Роси.

Још више се мучио његов колега Лоренцо који је стигао тек 15, па заостајр 48 бодова за Маркесом.

"Тешка је ситуација. У првих девет трка нисам узео довољно бодова колико сам могао, јер сам гријешио. Велика је разлика. У сваком случају, имамо другу половину шампионата. Девет трка је дуга борба", закључио је Италијан.

Сљедећа трка Мото ГП шампионата на програму је 14. августа у Аустрији, на стази Ред Бул ринг.

Већина возача ће већ ове недјеље обавити тестирања на овој стази.