latinica  ћирилица
18/07/2016 |  16:40 ⇒ 18:19 | Аутор: РТРС

Ђокић: Подршка домаћој производњи (ВИДЕО)

Министар индустрије енергетике и рударства Петар Ђокић посјетио је Инвинг инвест групацју у којој послује и Елкер, регионални и БиХ лидер за производњу високо напонске опреме.
Петар Ђокић у Приједору - Фото: РТРС
Петар Ђокић у ПриједоруФото: РТРС

У Елкеру задовољни ставом владе и ресорног министарства, јер циљаним мјерама подржавају развој домаће производње. То ствара простор за нова запошљавања у овом предузећу које има 180 запослених.

Виђеним је задовољан и ресорни министар, истакавши да су влада и ресорно министарство, предузели низ мјера како би омогућили опстанак али и дали предност домаћој производњи. Данас постигнут низ договора.

- Мислим да на овом мјесту има мјеста за овакве компаније. Ми морамо да подржимо њихову борбу да остану на овом тржишту и да се даље развијају - рекао је Ђокић.

Са представницима локалне управе у Приједору министар за економске односе и регионалну сарадњу Златан Клокић разговарао је о Програму постинвестиционе подршке инвеститорима и проблемима са којим се сусрећу привредници.

- То су прије свега проблеми са нестанцима електричне енергије на подручју Козарца, гдје је смјештено јако много привредних субјеката. Такође, проблем је и регулисање закона о стварним правима око власништва над земљиштем - рекао је Миленко Ђаковић, замјеник градоначелника града Приједора.

Клокић је сматра да ће се проблем нестанка електричне енергије на подручју Козарца најлакше ријешити изградњом нове трафо станице која би омогућила квалитетно напајање.

Након састанка министар Златан Клокић и замјеник градоначелника Миленко Ђаковић, посјетили су компаније Кромекс и Ливница.