latinica  ћирилица
18/07/2016 |  16:08 ⇒ 16:12 | Аутор: СРНА

Остаје дилема о узроку смрти Даде Вујасиновић

Форензички институт из Хага закључио је да смртоносне повреде које је 1994. године задобила новинарка магазина "Дуга" Радослава Дада Вујасиновић могу бити резултат убиства, самоубиства или несрећног случаја, саопштило је Више јавно тужилаштво у Београду.
Хаг - Фото: Huffington Post
ХагФото: Huffington Post

Тужилаштво је навело да је данас добијен превод вјештачења института у Хагу у вези са утврђивањем узрока смрти Даде Вујасиновић.

"Као закључак који се односи на начин смрти наводи се да повреде које је критичном приликом задобила покојна Радослава Дада Вујасиновић могу бити резултат убиства, самоубиства или несрећног случаја", навело је Тужилаштво.

Дада Вујасиновић пронађена је мртва 9. априла 1994. године у свом стану у Београду, а полиција је недуго затим случај закључила као самоубиство из ловачке пушке.

Породица је ипак посумњала да је у питању убиство, па је након притиска јавности, некадашње београдско Окружно јавно тужилаштво 2009. године затражило од полиције да утврди под којим околностима је убијена новинарка.

То је учињено на основу вјештачења балистичара Владе Костића који је тврдио да она није могла сама себи да нанесе такве повреде.

Очекивало се да ће Форензички институт у Хагу разријешити дилему да ли је Дада Вујасиновић убијена или је извршила самоубиство.