latinica  ћирилица
18/07/2016 |  14:51 ⇒ 21:58 | Аутор: РТРС

Теслић: Драган Богданић добио подршку пет странака у трци за начелника (ВИДЕО)

Пет политичких странака из Теслића подржали су кандидата СНСД-а за начелника ове општине Драгана Богданића. Споразум о подршци потписали су СП, ДНС, СРС, Партија уједињених пензионера и Уједињена Српска.
Теслић - Представници општинских одбора - Фото: СРНА
Теслић - Представници општинских одбораФото: СРНА

Заједнички циљ им је, кажу промјена СДС-ове власти у Теслићу, унапређење привреде и нова радна мјеста. 

Први важан корак који би Теслић требало да повуче напријед је учињен. Има нас довољно и сви смо опредијељени да се мијења власт у овом граду, кажу потписиници споразума.

- Ако ме данас питате зашто смо се ми опредијелили да подржимо кандидата СНСД-а Драгана Богданића сасвим је јасно, довољно ће бити да обиђете Бању Врућицу, да погледате како се то води...Желимо му да води нашу општину као што је водио Бању Врућицу - каже Драгутин Шкребић, ОО СП Теслић.

Душан Марковић из Уједињене Српске каже да становници Теслића нису задовољни садашњим стањем, те да очекује да ће се то послије избора промијенити.

Подршка стиже и од потпредсједнице СНСД-а Жељке Цвијановић. Каже да Богданић већ три године води министарство највише оптерећено проблемима и да је као министар здравља и социјалне заштите успијевао да се носи с њима.

- Ја не желим начелнике који нам пишу отворена писма, желимо начелнике који могу кредибилно да испоставе захтјеве и бране своје пројекте, да би их заједно са Владом провели - каже Цвијановићева.

 - У наредном периоду бићемо сконцентрисани на развијање привреде, отварање нових радних мјеста како бисмо показали да Теслић може да буде једна добро уређена локална заједница. Зато је јако битно да ова коалиција буде овако широка - каже Богданић.

Потписаним споразумом трасиран је пут ка изборној побједи, кажу у Теслићу, али и расподјели власти у локалној управи, предузећима и установама од локалног интереса на подручју општине након избора.