latinica  ћирилица
18/07/2016 |  14:34 ⇒ 14:45 | Аутор: ТАНЈУГ

Убијен нападач испред суднице у Анкари

Турске снаге безбедности убиле су наоружаног нападача који је пуцао испред суднице у Анкари у којој су саслушавани генерали оцумњичени за учешће у неуспјелом пучу против турског предсједника Ердогана.

Испред суднице су се у тренутку саслушања чули пуцњи, јавио је АФП, након чега је новинска агенција Доган јавила да је нападач убијен а још двоје људи ухапшено.

Још увијек није јасно да ли је инцидент везан за неуспјели пуч, али медији су јавили да је ватру испред суда отворио један војник.

На лице мјеста потом стигла оклопна возила и полиција која је у стању приправности због догађаја протеклих дана.

Ситуација у Турској је напета послије неуспјелог војног пуча у петак у коме је погинуло, према различитим информацијама, између 230 и 290 људи. Турске власти кажу да је ситуација сада у потпуности под контролом, али да је мали број војника који су подржали пуч још увијек на слободи.

АП је раније пренио наводе турске државне агенције Анадолија да је у Анкари започело испитивање 27 генерала и адмирала, укључујући и бившег команданта турског Ратног ваздухопловства генерала Акин Озтурка, који је описан као вођа пропале побуне против предсједника Реџепа Тајипа Ердогана.