latinica  ћирилица
18/07/2016 |  14:12 ⇒ 19:39 | Аутор: СРНА

Ђокић: Српска неће прихватити уцјену, по цијену да нема аранжман са ММФ-ом

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић рекао је да Република Српска ни у ком случају неће прихватити уцјену, по цијену да нема аранжман са Међународним монетарним фондом.
Петар Ђокић - Фото: РТРС
Петар ЂокићФото: РТРС

"За мене је невјероватно да се излажемо толиком обиму уцјена и притисака који долазе од Сарајева, али и од ММФ-а. Увјерен сам да имамо и алтернативу", рекао је Ђокић у Приједору, одговарајући на питање о кредитном аранжману са ММФ-ом.

Он је оцијенио да је ријеч о усаглашеном политичком приступу "скованом у Сарајеву или скованом негдје ван БиХ". "Мислим да на политичке уцјене не можемо одговорити на очекивани начин, а то је да попустимо", рекао је Ђокић.

Он је додао да се Република Српска мора вратити обезбјеђењу оних финансијских инструмената који јој стоје на располагању, уколико таква врста односа буде задржана.

"Очито је да су ови у Сарајеву, /Бакир/ Изетбеговић и друштво, сконтали да можда у овом трентуку Република Српска нема другог начина да се финансира, осим ако не би имала аранжман са ММФ-ом, па да им је да улове у мутном или да замуте воду што више и тако приморају Српску да пристане на уцјене", закључио је Ђокић.

Ђокић је поручио да српски народ никада није прихватао уцјене и никада их неће ни прихватити, већ ће се борити за своје ставове и своју политику.