latinica  ћирилица
18/07/2016 |  13:37 ⇒ 13:38 | Аутор: Vijesti

Четворица играча Реала у конкуренцији за играча године

Фаворит за освајање признања је Кристијано Роналдо, који је уграбио титулу првака континента и са Реалом и са Португалом.
Роналдо - Фото: Beta/AP
РоналдоФото: Beta/AP

УЕФА је објавила скраћену листу од 10 кандидата за награду за најбољег играча у Европи.

Фаворит за освајање признања је Кристијано Роналдо, који је уграбио титулу првака континента и са Реалом и са Португалом.

У конкуренцији су и три његова саиграча из Реала - Пепе, Гарет Бејл и Тони Крос, те по двојица из Бајерна (Томас Милер и Мануел Нојер) и Барселоне (Луис Суарес и Лионел Меси и, Ђанлуиђи Буфон из Јувентуса и Антоан Гризман из Атлетико Мадрида.

Голо Канте, Ријад Марез и Џејми Варди, који су донијели историјску титулу Лестеру, нису међу 10 најбољих, па су морали да се задовоље мјестом у Топ 20.

Међу 25 је био и један “уљез“, Вил Григ.

Нападач Вигана и Сјеверне Ирске, којем је посвећена једна од најзанимљивијих навијачких пјесама, добио је једнак број гласова од навијача као Пол Погба, а више од звијезде Манчестер ситија Кевина де Брујнеа и Кевина Гамеира, најзаслужнијег што је Севиља освојила трећи везани пехар у Лиги Европе.

УЕФА ће 5. августа скратити списак на три играча, а име побједника избора у којем учествују новинари из 55 земаља чланица Европске фудбалске уније ће бити објављено 25. августа, када је жријеб за Лигу шампиона.