latinica  ћирилица
18/07/2016 |  13:29 ⇒ 18:57 | Аутор: СРНА

ГП ухапсила пет лица због крађе

Службеници Јединице граничне полиције Орашје лишили су слободе држављанина БиХ чији су иницијали М.П. /29/ након што је граничним провјерама утврђено да је за њим МУП Републике Српске расписао потрагу због тешке крађе.
Бијељина: Фалсификоване новчанице евра - Фото: СРНА
Бијељина: Фалсификоване новчанице евраФото: СРНА

Из Граничне полиције БиХ саопштено је да је М.П. контролисан на Међународном граничном прелазу Шамац на изласку из БиХ и предат службеницима Судске полиције Добој.

Службеници ЈГП Вишеград лишили су слободе држављанина БиХ чији су иницијали Ш.Ћ. /40/ за кога је граничним провјерама утврђено да га потражује Општински суд Сарајево због кривичног ђела набавка, држање или ношење ватреног оружја без дозволе.

Ово лице је контролисано на МГП Увац на изласку из БиХ и биће предато надлежном органу.

Службеници ЈГП Зворник су на МГП Братунац лишили слободе држављанина БиХ чији су иницијали С.Ш. /47/ након што је утврђено да га потражује Општински суд Сарајево због кривичног дјела самовлашће. Предат је службеницима Судске полиције Тузла.

Службеници ЈГП Зворник су на МГП Каракај лишили слободе држављанина Србије и БиХ чији су иницијали М.П. /45/ јер га је потраживао Основни суд Власеница због кривичног ђела фалсификовање исправе. Предат је службеницима Судске полиције Бијељина.

Службеници ЈГП Бијељина су приликом граничне контроле држављанина Србије и Хрватске чији су иницијали Д.Л. /43/ открили двије новчанице од 100 евра за које постоји основа сумње да је ријеч о фалсификованом новцу.

Обавијештено је Тужилаштво БиХ по чијем је налогу новац привремно одузет. У току је даљи рад на овом случају.

Службеници ЈГП Бијељина открили су фалсификовану возачку дозволу Хрватске коју је на увид дао њемачки држављанин чији су иницијали Ј.К. /32/.

По налогу тужиоца Окружног тужилаштва Бијељина Ј.К. је лишен слободе и уз извјештај о кривичном дјелу фалсификовање исправе предат Окружном тужилаштву Бијељина. Лице је контролисано на МГП Рача на изласку из БиХ.