latinica  ћирилица
18/07/2016 |  13:22 ⇒ 16:44 | Аутор: СРНА

Ђокић: Спријечићу злоупотребе и манипулације у РЖР "Љубија"

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изјавио је данас да ће спријечити сваки облик злоупотребе и манипулације у вези са продајом државног капитала у Рудницима жељезне руде "Љубија" Приједор и најавио да ће се о томе одлучивати послије избора.
Петар Ђокић - Фото: СРНА
Петар ЂокићФото: СРНА

"Моја је процјена да у овом тренутку немамо услове за одржавање нове сједнице Народне скупштине, јер се скупштина приближава љетном периоду када неће радити у августу. Послије тога иду избори и није примјерено ту тему носити у парламент да она буде предмет политичке игре и манипулације као што су очигледно неки жељели да буде. Ја ћу то спријечити", рекао је Ђокић у Приједору.

Он је додао да не може говорити о детаљима понуда које су доставили понуђачи "АрселорМитал" и "Израели инвестмент груп", али да су обје понуде знатно побољшане.

Ђокић је истакао да је јако важно да се активира рад љубијских рудника и да се покретањем поступка продаје државних акција дошло до веће конкурентности и промјене у понашању "АрселорМитала".

"С великом пажњом ћемо анализирати обје пристигле понуде. Влада о томе још није о одлучивала. Нисмо то разматрали ни у оквиру Министарства на непосредан начин да припремимо информацију и одлуку за Владу, а камоли за Народну скупштину", навео је Ђокић.

Он је оцијенио да је ово питање од изузетног значаја за Републику Српску, за град Приједор и приједорску регију и да ће као такво бити са највећом могућом пажњом разматрано.

Ђокић је присуствовао данас у Приједору конститутивној сједници Организационог одбора за обиљежавање стогодишњице организованог рударства у овом граду.