latinica  ћирилица
18/07/2016 |  11:56 ⇒ 13:44 | Аутор: РТРС

Званичници Српске честитали одбојкашкој репрезентацији Србије

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је честитку Одбојкашкој репрезентацији Србије поводом освајања Свјетске лиге.
Одбојка: Србија - Бразил (Фото: epa/Stanislaw Rozpedzik) -
Одбојка: Србија - Бразил (Фото: epa/Stanislaw Rozpedzik)

“У име грађана Републике Српске и своје лично име упућујем вам најискреније честитке поводом освајања Свјетске лиге у Кракову.

Много пута до сада сте показали да тимски рад, упорност и преданост доносе успјех што сте потврдили и овај пут освајањем Свјетске лиге. Овим великим тријумфом исписали сте нову страницу у историји српске одбојке.

Желим вам још много оваквих побједа у будућности којим ћете на најбољи могући начин промовисати своју државу и народ што и нас из Републике Српске чини поносним“, наведено је у честитки предсједника Додика.

Цвијановићева је одбојкашима Србије пожељела да и у будућности остварују само најбоље резултате и да им најсјајније одличје Свјетске лиге буде подстрек за даље, саопштено је из кабинета предсједника Владе Републике Српске.

"На огромну радост ваших бројних навијача у Републици Српској, успјели сте да остварите оно што није успјела да уради ниједна досадашња генерација српских одбојкаша", наводи се у честитки.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић у честиттки наводи да су грађани Републике Српске синоћ били уз одбојкаше Србије и да је злато које су заслужено освојили на понос свих нас.

"Желим Вам још много титула и много златних медаља у свим будућим такмичењима“, напавео је у честитки предсједник Парламента Српске.

Честитку је упутила и министарка породице, омладине и спорта, Јасмина Давидовић.

Одбојкаши Србије побиједили су синоћ у финалу Свјетске лиге репрезентацију Бразила са 3:0.