latinica  ћирилица
18/07/2016 |  11:35 ⇒ 11:38 | Аутор: СРНА

Београд: Инцидент испред градске скупштине

Присталице Иницијативе "Не да/ви/мо Београд" насрнули су јутрос на градоначелника Београда Синишу Малог у тренутку када је долазио на сједницу градског парламента, јавио је РТС.
Инцидент испред Скупштине Београда - Фото: ТАНЈУГ
Инцидент испред Скупштине БеоградаФото: ТАНЈУГ

Грађани окупљени у иницијативу "Не да/ви/мо Београд" окупили су се испред градске скупштине, гдје су, како кажу, дошли да уруче "отказ" градоначелнику Београда.

Док су Мали и предсједник градске скупштине Никола Никодијевић улазили у зграду настао је метеж, а окупљени су звиждали и узвикивали "лопови, лопови"...

Дио окупљених насрнуо је на Малог, али је обезбјеђење спријечило директан физички контакт, док је један грађанин гађао градоначелника неидинтификованим предметом.

Мали је рекао да је у шоку због насртаја присталица иницијативе "Не да/ви/мо Београд" на њега, одборнике и полицију и изразио забринутост за безбједност своје породице.

Он је додао да је припаднике иницијативе позвао на разговор, јер улица није мјесто за то и истакао да "поштује другачије мишљење и њихову жељу да мирним демократским протестом изразе своје мишљење".

"Ови људи се боре против `Београда на води`. Њима се тај пројекат не допада и ми прихватамо то, али тај пројекат мења Београд и Србију и ми се боримо за свако радно место", рекао је Мали и додао да ће тако бити док он буде водио град.

Одговарајући на питање ко су највиши градски званичници који су рушили објекте у Херцеговачкој, у Савамали, Мали је рекао да не зна и да нико од надлежних, па ни он, не бјежи од одговорности, али да моли да се поштују надлежне службе Србије, тужилаштво и полиција.