latinica  ћирилица
18/07/2016 |  09:48 | Аутор: СРНА

Влајки: Потребна стратегија за опстанак Срба и Републике Српске

Универзитетски професор Емил Влајки упозорава да Европа никада неће дозволити да БиХ, као земља са муслиманском већином, уђе у њену заједницу због чега би требало пронаћи одговарајућу стратегију о опстанку српског народа и Републике Српске у деценијама које слиједе.
Емил Влајки - Фото: СРНА
Емил ВлајкиФото: СРНА

Влајки тврди да су најобичнија обмана сви споразуми на нивоу БиХ, као што су Споразум о стабилизацији и придруживању, Механизам координације и други, а који значе једну, а не двоентитетску адресу.

"Пошто се неће ући у Европу, тиме се само јача будућа бошњачка држава која ће се у својим главним елементима формирати након избора 2018. године. На нивоу БиХ сасвим сигурно, а у Републици Српској се након тих избора ниједна власт неће моћи формирати без учешћа бошњачких партија. Свака нова `заједничка, проевропска адреса` значи јачање и централизацију бошњачке државе", тврди Влајки, који је и предсједник Партије економске и социјалне правде.

Он упозорава да су поједине српске партије спремне да сарађују са бошњачким партијама на штету Српске и да је чиста фарса "лажни патриотизам којег исказују и о 9. јануару, Дану Републике Српске".

"Бошњаке занима да заузму све полуге власти у БиХ и да се број надлежности Републике Српске смањује у свим важним секторима политике и економије, а у име `европских интеграција`. Док колаборационистичке партије `рукама и ногама` подржавају ШП и Механизам координације, дакле оно што Српску увлачи у раље бошњачке државе, истовремено исказују `свесрпско јединство` у стварима које ће Бошњаци лако ријешити када испразне Републику Српску њених главних надлежности и када преузму све полуге државе БиХ", наглашава Влајки.

Он је додао да се рат против тероризма у срцу Европе распламсава и да ће обиљежити 21. вијек.