latinica  ћирилица
18/07/2016 |  09:23 ⇒ 09:26 | Аутор: СРНА

Ђокић: Влада Српске ради одговорно

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић оцијенио је данас да Влада Српске ради одговорно, проводи економску политику, те да свако министарство реализује своје активности.
Петар Ђокић - Фото: РТРС
Петар ЂокићФото: РТРС

"Нисам сагласан са ставом да би било боље да нови, стручни људи воде најзначајније ресоре. Не мислим да у Влади имамо нестучне људе", рекао је Ђокић.

Он је за "Еуроблиц" истакао да ће питање продаје државног капитала у Рудницима жељезне руде "Љубија" бити разматрано тек у октобру.

"Битно је да је `Арселор Митал` схватио да не могу опстати на монополу и да је појава конкуренције почела да их мијења", рекао је Ђокић, који је и лидер Социјалистичке партије.

Он је напоменуо да нема приватизације "Електроприведе Републике Српске", о чему је став раније заузела и Народна скупштина Републике Српске.

Одговарајући на питање да ли Републици Српској пријети колапс због одгађања кредитног аранжмана са Међународним монетраним фондом /ММФ/, Ђокић тврди да се тако нешто не може догодити, јер увијек постоје алтернативна рјешења.

"Жао ми је што је ММФ постао политички инструмент дипломатских кругова са запада у функцији притиска на Републику Српску да мијења политику у односу према ЕУ. Било би добро да ММФ одустане од политике уцјена и да прије јесени, а послије нових разгова о Споразуму о стабилизцији и придруживањи, донесе одлуку о БиХ", каже Ђокић.

Он сматра да је фактор деструкције у БиХ предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић.

Говорећи о кандидатским листама СП-а на престојећим локалним изборима, Ђокић је навео да ова партија има 1.300 кандидата, што говори да је ојачала.