latinica  ћирилица
18/07/2016 |  09:21 | Аутор: СРНА

Трнинић: Јавна предузећа функционишу

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић оцијенио је да ситуција у јавним предузећама у Српској није сјајна, али да упркос томе функционишу.
Министар Трнинић - Фото: СРНА
Министар ТрнинићФото: СРНА

"Најбоља ситуција јесте у предузећу `Аутопутеви Републике Српске`, док у осталим имамо проблема које настојимо да ријешимо у ходу. У појединим предузећима смо кренули у реструктурисање и надамо се да ће то у догледно вријеме дати резултате", рекао је Трнинић.

Он је за "Глас Српске" истакао да би реструктурисање "Жељезница Републике Српске" могло да буде завршено у другој половини наредне године.

"Приједлог систематизације радних мјеста у `Жељезницама` већ је урађен и тренутно је на анализи. У протеклом периоду број запослених смањен је за 500, тако да нису тачне приче да се у овом предузећу само акумулирају радници", додао је Трнинић.

Говорећи о изградњи прве дионице ауто-пута Бањалука-Добој од Прњавора до Добоја, Трнинић је навео да ће бити завршена за неколико дана, али да ће тек крајем августа или почетком септембра бити пуштена у саобраћај, због припреме неопходне документације.

"Осим ове дионице, преговарамо са кинеским компанијама о изградњи ауто-путева од Бањалуке до Млиништа и од Бањалуке до Приједора. Преговори иду добро и очекујем ускоро договор о њиховој изградњи", закључио је Трнинић.