latinica  ћирилица
18/07/2016 |  09:00 | Аутор: ТАНЈУГ

Идентификован убијени нападач у Батон Ружу, нема саучеснике

Полиција вјерује да је нападач који је у недјељу у Батон Ружу, у америчкој савезној држави Луизијани, убио тројицу и ранио још тројицу полицајаца дјеловао сам, али званичници и даље нису сигурни да ли је имао помагаче, изјавио је полицијски портпарол Даг Кејн.
Гевин Лонг (фото: news.sky.com) -
Гевин Лонг (фото: news.sky.com)

Раније су амерички медији пренијели да је један нападач убијен, али и да су још двојица нападача вјероватно у бекству, што је сада негирано.

Кејн је навео да је двоје људи приведено у граду Адис, у близини Батон Ружа, и да их је полиција привела пошто је могуће да имају сазнања у вези напада, пренијела је агенција АП.

Од тројице рањених полицајаца, један има теже, а двојица лакше повреде.

Више америчких медија је објавило да је нападач, којег је полиција убила, црнац Гевин Лонг из Канзас Ситија, у савезној држави Мизури.

Данас је био Лонгов 29. рођендан.

Полицији је уочи напада јављено да "сумњива особа хода улицом Ерлајн Хајвеј са пушком у рукама", открили су полицијски извори телевизијској мрежи Си-Ен-Ен.

По изласку на лице мјеста, полицајци су упали у засједу најмање једног нападача, изјавио је за Ен-Би-Си Њуз градоначелник Батон Ружа Кип Холден.

Пуцњава се догодила око девет сати изјутра по локалном времену, а ситуација је стављена под контролу до поднева, саопштила је канцеларија шерифа.

У Батон Ружу су прије недјељу дана одржани вишедневни протести против полицијског насиља у том и другим америчким градовима, након што су полицајци пуцали и убили 37-годишњег Афроамериканца, иначе оца петоро дјеце.

На једном од протеста поводом тог убиства је у Даласу нападач отворио ватру на бијеле полицајце који су обезбјеђивали протест и убио петорицу.