latinica  ћирилица
18/07/2016 |  08:18 | Аутор: СРНА

Јутрос без већих застоја

У Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос се на већини путева саобраћа без већих застоја, по сувим и мјестимично влажним коловозима, а у котлинама и уз ријечне токове евидентирана је слабија магла, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
 - Фото: РТРС
Фото: РТРС

На дионицама у усјецима и поред камених косина повећана је опасност од одрона камења и земље на коловоз.Због изградње вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука–Добој, петља "Маховљани" затворена је за саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац". У зони извођења радова на магистралном путу Клашнице један -Нова Топола измијењен је режим одвијања саобраћаја, а брзина кретања ограничена на 30 километара на сат.

Саобраћај ће на овој дионици бити свакодневно обустављан, четири пута, од 23.00 до 5.00 часова, максимално 30 минута.

Због изградње моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима, на регионалном путу Горња Вијака два-Разбој потпуно је обустављен саобраћај за сва возила и преусмјерен на локални пут кроз село Брестово, гдје је актуелна забрана саобраћаја за теретна возила преко 15 тона носивости.

Због санације клизишта "Церова коса два" и "Церова коса три" на магистралном путу Козарска Дубица-Приједор саобраћај ће се на мјесту радова одвијати наизмјенично, једном траком.

У току су радови на санацији клизишта и реконструкцији коловоза магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац, због чега се саобраћај одвија успорено, једном траком у дужини од 800 метара. Због изградње острва на ријеци Врбас биће измијењен режим одвијања саобраћаја.

На магистралом путу Челинац-Котор Варош због реконструкције и санације градске водоводне мреже и проширење канализационе мреже измијењен је режим саобраћаја на дионицама Котор Варош-Ободник и Котор Варош-Митровићи.

У мјесту Јоховац, због радова на изградњи прикључака магистралног пута на будући ауто-пут, саобраћај се регулише привременом саобраћајном сигнализацијом.

У току су радови на изградњи обилазнице око Брчког на магистралном путу Брчко-Бијељина због чега је измијењен режим саобраћања у насељу Гредице. На дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице због радова измијењен је режим саобраћања.

Деминирање терена и повремене обуставе саобраћаја од 7.00 до 15.00 часова изводиће се на дионици регионалног пута Зелени Јадар-Скелани у мјесту Крагљиводе, Добој-Петрово у мјесту Сочковац, у мјесту Кладари Доњи, општина Брод, дионица Бродско Поље у мјесту Брусница, Котор Варош-Ободник у мјесту Рујевица.

На дионицама магистралних путева Котор Варош-Ободник, у мјесту Рујевица, и Кобаш један-Дервента, у мјесту Беглуци, због деминерских радова, биће повремених обустава саобраћаја радним данима од 8.00 до 16.00 часова. Обустава ће трајати 30 минута, а пропуштање возила 15 минута.

На дионици регионалног пута Мачковац-Челић због радова на санацији клизишта измијењен је режим одвијања саобраћаја и регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом.

На регионалном путу Невесиње-Берковићи због реконструкције и модернизације пута саобраћа се наизмјенично једном траком.

На регионалном путу Горња Вијака један-Горња Вијака два привремено ће бити преусмјерен саобраћај на новоизграђену саобраћајницу, због изградње вијадукта на ауто-путу Бањалука-Добој, дионица Прњавор-Добој.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На регионалном путу Братунац три-Дрињача остаје на снази забрана за теретна возила укупне масе преко 3,5 тоне и аутобусе класе М3, док се забрана не односи аутобусе превозника "Дринатранса" из Зворника, који саобраћају редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац и на теретна возила која ће вршити транспорт дрвних сортимената овим путем.

Повремене получасовне обуставе због деминирања терена актуелне су током дана на магистралном путу Лончари-Орашје, у близини мјеста Дусине.

На граничним прелазима задржавања јутрос нису дужа од 30 минута.

На Граничном прелазу Орашје-Жупања возила саобраћају успорено у оба смјера због радова на подручју Хрватске.