latinica  ћирилица
01/07/2016 |  17:33 | Аутор: Б92

Ибрахимовићева плата 200.000 фунти седмично

Златан Ибрахимовић потписаће са Манчестер Јунајтедом једногодишњи уговор вриједан 200.000 фунти недељно.

То је 10,4 милиона фунти, односно 12,4 милиона евра за једну сезону на Олд Трафорду за 35-годишњег нападача.

Ибрахимовић стиже у Јунајтед послије четири трофејне сезоне у ПСЖ, претходно је играо за Милан, Барселону, Интер, Јувентус, Ајакс, али ни са ким није освојио Лигу шампиона.

"Долазак Ибрахимовића је велики ризик за Јунајтед. Тим већ има играча који "носи" своју тежину на терену, Вејна Рунија, а у физички веома захтијевној лиги потребан вам је нападач сјајне физичке форме. Ибра може донијети доста тога Јунајтеду, али није тип играча кога сам очекивао. Можда је грешка, не знам, али је свакако коцка", рекао је бивши француски репрезентативац и играч Арсенала Емануел Пети.

С друге стране, његов бивши саиграч и из Француске и из Арсенала Патрик Вијера сматра да ће Манчестер због Ибрахимовића бити "фудбалска престоница".

"Оно што највише волим код њега је карактер. Он је побједник, човјек који носи тим својим карактером, мислим да је одлично појачање за Јунајтед", рекао је Вијера и додао: "Погледајте сада Манчестер. Сити и Јунајтед. Погледајте њихова два менаџера. Ибрахимовића и Рунија с једне, а Силву и Агуера са друге стране. Мислим да је Манчестер сада престоница фудбала".

Он је друго појачање новог менаџера Жозеа Муриња, с којим је сарађивао у Интеру прије седам година, послије штопера Ерика Баилија који је стигао из Виљареала за 30 милиона фути.

Спекулише се да би ускоро на Олд Трафорд могао да стигне и крилни нападач Хенрих Мхитарјан из Борусије Дортмунд за око 30 милиона евра, а медији пишу и о повратку Пола Погбе, којем је менаџер Мино Рајола, који заступа и Ибрахимовића и Мхитарјана. (Б92)