latinica  ћирилица
01/07/2016 |  16:55 ⇒ 20:06 | Аутор: РТРС

Стевандићу представљена иницијатива за запошљавање дјеце погинулих бораца (ВИДЕО)

На проблеме при запошљавању, указали су представници Удружења дјеце погинулих бораца „Насљеђе“. Потпредсједнику Народне скупштине Ненаду Стевандићу представили су иницијативу за запошљавање дјеце погинулих бораца.
Стевандић - запошљавање - Фото: РТРС
Стевандић - запошљавањеФото: РТРС

Драгана Ковачевић, дипломирани новинар, са положеним државним испитом, за посљедња четири мјесеца, добила је шест одбијеница за посао у струци.

"Било је бодовање, радио се писмени дио тестирања, након тога исти дан у 16 часова били су објављени резултати са само шест имена кандидата који су прошли даље без икаквих наведених бодова. На основу чега су прошли, колико су они заправо имали бодова, нико од нас не зна", истиче Ковачевић.

Ови млади људи, који се сами боре за своја права без политичког утицаја, заслужују подршку, каже потпредсједник Паралмента Ненад Стевандић.

"Највећа могућа подвала и злоупотреба је приликом бодовања. Бодовање је само оно што је унапријед договорено, никаква суштинска правила ту не постоје, не бодује се вриједност, рад, социјални статус и просјек на факултету", категоричан је Стевандић.

Иницијатива за запошљавање дјеце погинулих бораца биће упућена и Влади и предсједнику Републике.