latinica  ћирилица
01/07/2016 |  14:55 | Аутор: ТАНЈУГ

Београдски маратон добио сертификат највишег ранга

Београдски маратон добио је сертификат највишег ранга са пет звјездица за квалитет и безбједност и организацију догађаја, саопштила је Европска атлетска федерација.
Београдски маратон - Фото: ТАНЈУГ
Београдски маратонФото: ТАНЈУГ

Из сједиста у Лозани, у четвртак је стигла потврда да је Београдски маратон добио највише признање у категорији уличних трка и маратона у програму "Running for all" којим се врши категоризација тркачих догађајаи.

У кратком опису на профилу Београдског маратона у Програму "Running for all" , између осталог, наводи се да је "Београдски маратон најзначајнији традиционални спортски догађај у Србији, да је догађај од посебног значаја за град Београд и да у континуитету побуђује велику пажњу домаћих и страних медија".

Поводом добијања признања директор Београдског маратона Дејан Николић изјавио је да је признање дошло у правом тренутку, када се увелико врше припреме за организацију јубиларног 30. Београдског маратона који ће се одржати 22. априла 2017. године.

"Поносни смо да Београдски маратон у континуитету одржава висок ниво квалитета организације манифестације, а да и даље успјева да напредује у свим сегментима организације. Очекујемо да 30. Београдски маратон буде успјешан наставак 29, који је остварио многе, па и рекорде по броју учесника у свим тркама", навео је Николић.