latinica  ћирилица
01/07/2016 |  12:39 | Аутор: СРНА

Н. Град: Уручени кључеви за четири стана за борачке категорије

Помоћник министра рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић и замјеник начелника општине Нови Град Зоран Старчевић уручили су данас кључеве четири стана породицама погинулих бораца и ратних војних инвалида.
Нови Град: Уручени кључеви за четири породице - Фото: СРНА
Нови Град: Уручени кључеви за четири породицеФото: СРНА

За изградњу зграде у Новом Граду са четири стамбене јединице ресорно министарство је обезбиједило 116.000 КМ, а општина Нови Град 23.000 КМ.

Станове су добиле двије породице погинулих бораца и два ратна војна инвалида.

Милуновић је рекао да је Програм стамбеног збрињавања породица погинулих бораца и ратних војних инвалида у овој општини завршен, а да је у Републици Српској при крају.

"Остало је да буде збринуто 316 корисника. У току је изградња стамбених јединица за њих 160, док остали корисници треба да добију неповратна новчана средства", рекао је Милуновић.

Он је навео да је од 1999. године у владин Програм стамбеног збрињавања породица погинулих бораца и ратних војних инвалида уложено 147.880.000 КМ, чиме је стамбено збринуто 7.986 породица.

"Влада Републике Српске је наложила стручним службама ресора борачко-инвалидске заштите да припреме нову уредбу, јер је евидентно да се одређен број породица погинулих бораца и ратних војних инвалида раније није пријавио", рекао је Милуновић.

Он каже да је приједлог уредбе припремљен и да ће ускоро бити прослијеђен Влади Српске.

Замјеник начелника општине Нови Град Зоран Страчевић каже да је овим програмом у Новом Граду збринуто укупно 197 породица, за шта је обезбијеђено 680.000 КМ.

Он каже да су за 52 корисника изграђене стамбене јединице, док је њих 145 добило неповратна новчана средства.