latinica  ћирилица
01/07/2016 |  12:28 | Аутор: РТРС

Договорена техничка и материјална подршка Родитељској кући

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић одржао је данас састанак са представницима Универзитетског клиничког центра Републике Српске, Удружења родитеља дјеце обољеле од малигних болести Искра, Града Бањалуке, као и представницима компанија Електрокрајина, М:тел и Елта кабел.
Министарство здравља - састанак - Фото: РТРС
Министарство здравља - састанакФото: РТРС

Разговарано је о будућем раду Родитељске куће за смјештај дјеце која се лијече на Одјељењу дјечије хематоонкологије у Клиници за дјечије болести Универзитетско клиничког центра Републике Српске у Бањалуци и њихових родитеља.

Договорена је техничка и материјална подршка како би Родитељска кућа имала све потребне садржаје и на тај начин пружила породицама удобан смјештај. Циљ је да Родитељска кућа постане сигурно мјесто у којем ће мали пацијенти, док не примају терапију, боравити и бити у најближем контакту са родитељима и љекарима, саопштено је из Министарства.

Изградња куће успјешно је завршен пројекат за који је прикупљено 850.000 КМ на хуманитарној акцији "С љубављу храбрим срцима" која је одржана под покровитељством предсједникаРепублике Српске Милорада Додика.

Ријеч је о приземном објекту од 500 метара квадратних са седам апартмана, дневним боравком, кухињом, трпезаријом, играоницом, учионицом, као и двориштем са зеленом површином и игралиштем, те неколико паркинг мјеста.