latinica  ћирилица
01/07/2016 |  11:57 | Аутор: СРНА

Брод: За "Комуналац" остварио противправну корист од 48.125 КМ

Добојска полиција поднијела је Окружном тужилаштву Добој извјештај против М.Г. из Брода због сумње да је, као одговорно лице у предузећу "Комуналац" из Брода, без сагласности "Вода Српске" вршио експлоатацију шљунка и пијеска из корита Укрине, чиме је предузећу остварио противправну корист од 48.125 КМ, а буџет Републике Српске оштетио за 5.344 КМ.
Хроника (Илустрација: РТРС) -
Хроника (Илустрација: РТРС)

М.Г. је у намјери да овом предузећу прибави противправну имовинску корист, од јуна 2015. до половине маја ове године, без претходно прибављене водне сагласности, одобрења и уговора са Јавном установом "Воде Српске", вршио експлоатацију природног шљунка и пијеска из корита ријеке Укрине на подручју општине Брод, саопштено је из Центра јавне безбједности Добој.

У овом периоду извађено је око 3.563 метра кубних шљунка који је, потом, употријебљен за санирање локалних саобраћајница.

М.Г. није пријавио ову количину извађеног шљунка, нити је обрачунао и уплатио водну накнаду, што је био дужан према Уредби о начину, поступку, роковима обрачунавања, плаћању и одгађању плаћања посебних водних накнада.

Неистинитим приказивањем стања и кретања средстава и резултата пословања комуналног предузећа, као и неизвршавањем законске обавезе плаћања водне накнаде, М.Г. је ускратио средства која представљају јавни приход Српске у укупном износу од 5.344 КМ, односно за исти износ оштетио буџет Српске.

По основу противправно извађене количине шљунка предузеће "Комуналац" остварило је противправну имовинску корист од 48.125 КМ.