latinica  ћирилица
01/07/2016 |  11:10 | Аутор: РТС

Дел Боске напушта репрезентацију Шпаније?

Није ни могло да буде другачије. Висенте дел Боске је објелоданио да се повлачи са мјеста селектора Шпаније. То чини након испадања шампиона Европе из осмине финала турнира у Француској, али је извјесно да би и успјешније издање „фурије рохе" на крају довело до растанка.
Висенте дел Боске - Фото: Wikipedia
Висенте дел БоскеФото: Wikipedia

Дел Боске, који има 65 година, неколико пута је нагласио да ће напустити репрезентацију Шпаније након Европског првенства.

“Без сумње, немам намјеру да остајем тренер. Без обзира на резултате на Евру, нисам имао сумњу каква ће бити моја будућност", рекао је Дел Боске, који ће остати на положају до истека уговора посљедњег дана овог мјесеца.

Неколико је тренера који се спомињу као могуће замјене. Ернесто Валверде је везан јаким уговором са Атлетиком из Билбаоа, па су већи изгледи да селекцију преузме Хоакин Капарос или Жулен Лопетеги, некадашњи селектор младе селекције Шпаније.

“Марка" преноси да предност у овом тренутку има Капарос, који је фаворит Анхела Марије Виљара, предсједника савеза. Он сам, некада тренер Севиље, Виљареала, Левантеа и Атлетико Билбаоа, је признао да би итекако волио да преузме национални тим.

Висенте дел Боске, који се сматра једним од тренера који је најбољи када треба успоставити и онда одржавати добре односе са играчима, био је првак свијета са Шпанијом и шампион Европе двије године потом (2010. и 2012. године). Водио је тим и на Мундијалу у Бразилу, када се Шпаније и није превише истакла.

Шпанију чекају мечеви у квалификацијама за Свјетско првенство у Русији, а у групи се налазе са тимом који их је и савладао у Француској, Италијом.