latinica  ћирилица
01/07/2016 |  10:27 ⇒ 10:28 | Аутор: ТАНЈУГ

Луковић: Пласман у ЛШ зависи од жријеба

Капитен Црвене звезде Александар Луковић изјавио је данас да црвено-бијели имају квалтет да се пласирају у Лигу шампиона, али да ће доста тога зависити од среће и жријеба током квалификација.
Александар Луковић (Фото:sportske.net) -
Александар Луковић (Фото:sportske.net)

Екипа Миодрага Божовића поход на Лигу шампиона креће 12. или 13. јула када ће играти са побједником дуела Валета (Малта) - Б36 (Фарска Острва). У првом мечу Малтежани су на свом терерну славили са 1:0.

"Идемо корак по корак. Сигурно је да смо фаворити у првом мечу против Малтежана или Фарана и требало би да прођемо. Жеља нам је да направимо успјех у Европи и уђемо у групну фазу једног од два такмичења, сви бисмо вољели да то буде Лига шампиона... Ипак, има доста квалитетних екипа и пуно тога зависиће од жријеба. Ако желимо елитно такмичење спремни смо за све екипе", рекао је Луковић Тањугу на припремама у Термама Чатеж.

Искусни дефанзивац истиче да је главни циљ у предстојећој сезони одбрана шампионске титуле.

"Титула је нешто што се у Звезди подразумијева и очекује, то је циљ и сљедеће сезоне. Да ли пратим Партизан? Искрено, не јер је у току Европско првенство. Знам да им је дошло доста нових играча, али превасходно гледамо себе и како да се што прије уиграмо".

Црвена звезда је на припремама у Словенији прије два дана остварила побједу против украјинске Зарије (3:1), што је према ријечима Луковића веома важно за самопоздање.

"Добар резултат, иако морам да признам да смо првих 25 минута били бољи и агресивнији. Можда је Зорија у овом тренутку била спремнија, али најважније је да смо побједили и истрчали се. Још увијек су тешке ноге, одиграли смо једну озбиљну утакмицу и добро изгледали на терену. Ради се јако и напорно и задовољан сам како екипа изгледа за сада".

Луковић је против украјинског учесника Лиге Европе у штоперском тандему играо са новајлијом Томасом Фибелом, за кога има само похвале.

"Фибел је одличан и искусан играч, дуго је играо у Русији и познајем га из тамошње лиге. Прошле сезоне фалио нам је скок у прекидима, сада ће његов долазак то знатно да поправи. Али није само он сјајан, већ и остале новајлије су се показале да могу да помогну".

Он је најавио да ће састав актуелног државног првака бити спреман када почну званичне утакмице.

"Сви смо у служби тима и најбитнији је колектив. Биће још боље, тек се упознајемо... Биће још нових играча, немамо пуно времена да се упознајемо јер нам ускоро очекује дуел у квалификацијама за игу шампиона", поручио је бивши фудбалер Удинезеа и Зенита.

Тренер Божовић данас је фудбалерима дао слободан дан, а 5. јула одиграће преостале двије утакмице на припремама, резервни тим састаће се са словеначким прволигашем Радомљем, а најјачи највјероватније против екипе Пандури.