latinica  ћирилица
01/07/2016 |  08:51 | Аутор: sputniknews.com

Путин и Оланд о рjешавању конфликта у Нагорно-Карабаху

Предсједник Русије Владимир Путин информисао је предсједника Француске о резултатима тространог састанка са шефовима држава Азербејџана и Јерменије о нагорнокарабашком конфликту, саопштила је прес-служба Кремља.
Оланд и Путин       (Foto: Sputnik/ Сергеј Гуњејев) -
Оланд и Путин (Foto: Sputnik/ Сергеј Гуњејев)

“Владимир Путин је информисао Франсоа Оланда као шефа државе која је једна од председавајућих Минском групом ОЕБС-а (Француска, Русија, САД) за нагорнокарабашко рјешавање кризе о закључцима тространог састанка са предсједницима Азербејџана и Јерменије Илхамом Алијевим и Сержом Саргсјаном 20. јуна у Санкт Петербургу“, наводи се у саопштењу администрације руског предсједника.

“Лидери Русије и Француске су изразили наду да ће резултати који су постигнути на том састанку помоћи напретку мировног процеса. Договорен је наставак активног заједничког рада у оквиру Минске групе ОЕБС-а у овом важном правцу“, саопштио је Кремљ.

Осим тога, Путин и Оланд су разговарали и о актуелним међународним питањима са акцентом на напору у циљу рјешавања украјинске кризе.

Током разговора Оланд је пренио руском предсједнику оцјене дискусија у ЕУ о резултатима референдума у Великој Британији.