latinica  ћирилица
01/07/2016 |  08:51 | Аутор: Б92

Санчез: Срећан сам што сам опет играч утакмице

Други пут у низу млади Ренато Санчез био је играч утакмице Португалије у нокаут фази Европског првенства, а у четвртфиналу са Пољском постигао је и гол.
Ренато Санчез (Фото:nezavisne.com) -
Ренато Санчез (Фото:nezavisne.com)

Иако му је само 18 година, Санчез је контролисао везни ред своје селекције и сјајним ударцем у 33. минуту донио јој изједначење на 1:1.

Иза себе има само једну професионалну сезону, у дресу Бенфике, али није поклекао ни у пенал серији.

"Тренер је питао ко жели да шутира. Роналдо се први јавио, ја сам рекао да ћу извести други пенал. Селектор је имао повјерење у мене, а и ја сам био пун самопоуздања. Био сам веома смирен, урадио сам оно што увијек радим, одабрао сам страну и шутирао", рекао је Санчез.

Португал је губио већ од другог минута, али је успио да изједначи и без иједне побједе током 90 минута на пет мечева на ЕП стигне до полуфинала у Француској.

"Рано смо примили гол али смо вјеровали до самог краја, давали све од себе. Постигао сам гол, али тим је одлично играо. Након тимске побједе, важно је добити и индивидуалне похвале. Срећан сам што сам опет играч утакмице, али то долази тек послије тима. Тако се гради Си-Ви. Потребно је много рада да би био овако срећан", истакао је нови играч Бајерна.

Португал ће у полуфиналу играти са бољим тимом из дуела Белгије и Велса, који се у петак (21) састају у Лилу.

"Диван тренутак за екипу, за мене што сам постигао гол. Много смо напорно радили и давали све од себе. Људи нас критикују, али нас не занима, јер смо у полуфиналу", закључио је Санчез.