latinica  ћирилица
30/06/2016 |  08:50 | Аутор: klix.ba

Границу БиХ - Хрватска прелазити током ноћи и избјегавати ГП Дољани

Током љетне сезоне традиционално се евидентирају дужа задржавања на граничним прелазима између Босне и Херцеговине и Републике Хрватске на југу земље, а међународни гранични прелаз Дољани је један од фреквентнијих.
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ) -
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ)

Како нам је рекла Санела Дујковић, портпарол Граничне полиције БиХ, осим Дољана, фреквентнији прелази су и Градишка, Брод, Орашје и Изачић.

"Гранични прелаз Дољани је специфичан јер га годинама велики број грађана користи у преласку државне границе када иду на море или се враћају, а ријеч је о инфраструктурно лошем прелазу са по једном улазном и излазном траком",рекла је Дујковић о ГП Дољани.

Препорука Граничне полиције БиХ је да грађани бирају алтернативне граничне прелазе на југу земље.

"Прије свих, алтернатива је МГП Габела Поље који се налази у непосредној близини МГП Дољани. Такође, могу се користити и МГП Црвени Грм, Ораховље, Звирићи и Бијача. На МГП Звирићи и Бијача најмањи је број евидентираних задржавања возила", појаснила је портпарол Граничне полиције БиХ.

Уколико грађани желе избјећи задржавања, препорука је и да граничне прелазе на југу земље прелазе у ноћним сатима.

Дујковић је додала да, када су у питању међународни гранични прелази у надлежности Јединице граничне полиције Требиње, односно прелази који се користе за одлазак на Дубровачку ривијеру или повратак, најфреквентнији је МГП Иваница, а задржавања су најчешће викендима.

Алтернативни прелаз је МГП Требимља који се налази око 35 километара од МГП Иваница.