latinica  ћирилица
28/06/2016 |  22:23 ⇒ 22:30 | Аутор: Б92

Кошаркаши Србије побиједили Грчку пред старт квалификација

Кошаркашка репрезентација Србије побиједила је Грчку у Комбанк арени са 91:76, у посљедњој провјери пред старт квалификација за ОИ.

Екипа Александра Ђорђевића имала је на почетку утакмице проблема са веома квалитетним саставом Грчке, а оно што радује је да је Србија играла све боље што је меч више одмицао.

На крају је остварена убједљива побједа, трећа у исто толико припремних дуела. На овој утакмици је у дресу репрезентације дебитовали су и талентовани кошаркаш Црвене звезде Марко Гудурић, као и играч Мега Лекса Раде Загорац.

Блистао је Никола Јокић са 20 поена и 5 скокова, Теодосић је додао 16 поена уз 3 асистенције, а Радуљица је уз 14 поена имао 2 скока. На другој страни, Атетокунбо је убацио 14, а Перпероглу 12 поена.

Квалификациони турнир за Олимпијске игре у Рију почиње 4. јула, када се наш тим састаје са Порториком, док ће 6. јула противник Србије бити Ангола. Полуфинала су заказана за 8. јул, док се финална утакмица игра 9. јула. На Олимпијске игре ће се квалификовати само побједник турнира.