latinica  ћирилица
28/06/2016 |  21:09 | Аутор: Б92

Серена преко Амре Садиковић до другог кола Вимблдона

Најбоља тенисерка свијета Серена Вилијамс пласирала се у друго коло Вимблдона, пошто је у првом колу побиједила Амру Садиковић из Швајцарске са 6:2 и 6:4.

Американка се прлилично мучила против 148. тенисерке на WТА ранг листи која је до главног жријеба дошла кроз квалфикације.

Серена Вилијамс се највише мучила на сервису, али је и поред тога успјела да одигра довољно добро да забиљежи своју 80. побједу у каријери на Вимблдону и пласира се у друго коло.

"Никада никога не потцјењујем. Био је ово један заиста добар меч и мислим да није био тежи од онога што сам очекивала. Дефинитивно је био тежак, али ја увијек очекујем да ће противнице играти на свом највишем нивоу", рекла је Вилијамсова, која је уписала четири "ас" ударца и чак пет дуплих грешака.

На питање новинара шта је данас било добро у њеној игри против Садиковићеве, она је рекла да је задовољна због "добре и брзе" игре на почетку меча.

Од освајања прошлогодишњег Вимблдона, Серена Вилијамс је имала доста мука на гренд слемовима. Прошле године поражена је у полуфиналу Ју-ес опена, а ове године у финалима Отвореног првенства Аустралије и француског Ролан Гароса. Њој је потребан још један гренд слем трофеј како би се изједначила с легендарном Штефи Граф по освојеним титулама на највећим турнирима (22).