latinica  ћирилица
28/06/2016 |  20:54 | Аутор: РТРС

У Милићима отворен "Љетни фестивал културе и спорта"

У Милићима је вечерас отворен "Љетни фестивал културе и спорта" у оквиру којег ће бити одржани Фестивал фоклора и народног стваралаштва православних земаља и Ликовна колонија.
Милићи - "Љетни фестивал културе и спорта" - Фото: СРНА
Милићи - "Љетни фестивал културе и спорта"Фото: СРНА

Фестивал фоклора и народног стваралаштва православних земаља биће одржан од 8. до 10. јула, а окупиће ансамбле из Бугарске, Румуније, Грчке, Македоније, Русије, Србије и Републике Српске, док је Ликовна колонија планирана у периоду од 1. до 5. августа и најављено је учешће 20 умјетника.

У оквиру Љетног фестивала биће организована и такмичења регионалног и међународног нивоа у малом фудбалу, џудоу, тенису, пливању и кошарци.

"Љетни фестивал културе и спорта" одржава се у организацији Компаније "Боксит" под покровитељством општине Милићи, "Дрина осигурања" и предузећа "Милекс" из Милића.

На отварању су наступили и камерни хор и фолклорни ансамбл Културно- умјетничког друштва "Боксит".

Предсједник Компаније "Боксит" Рајко Дукић рекао је да је ова манифестација организована с циљем да Милићанима и њиховим гостима понуди богатије културно-спортске и забавне садржаје у љетним мјесецима.

"Организујући Фестивал, са намјером да постане традиционалан, Компанија `Боксит`, као друштвено одговорна, исказује потребу и намјеру да кроз властити и перманентни развој улаже значајна средства и у друштвену надградњу, као што су образовање, здравство, култура и спорт", нагласио је Дукић.

Дукић је истакао да је "Боксит" као носилац свеукупног развоја општине и регије био и биће примјер како се природна добра валоризују у друга, за потребе запослених и заједнице.

"Свеукупно се очекује долазак више од 1.000 учесника и такмичара. Предвиђени награди фонд манифестације је 60.000 евра, а планирани трошкови су око 50.000 евра", рекао је Дукић.