latinica  ћирилица
28/06/2016 |  18:24 | Аутор: Б92

Виктор Троицки: Иако нема пара и бодова идем у Рио!

Српски тенисер Виктор Троицки потврдио је да ће учествовати на Олимпијским играма, иако му се чини неозбиљним да се у Рију неће играти и за бодове.

"Одлучио сам да идем, не знам да ли да се радујем или не, била је 50-50 шанса. Отворено говорећи, мислим да тенис није олимпијски спорт и да постоје много већа такмичења за нас од Игара – одмах послије њих креће Синсинати... Нема поена, нема новца, губитници су сви који не освоје медаљу", рекао је Троицки и додао:

"Једини којима ОИ значе јесу они који мисле да могу до медаље – искрено бих волио, али то је тешко као и доћи до Грен слем финала. А чак и у полуфиналу да изгубиш, онда и за треће мјесто – дакле, одиграо си исто мечева као побједник, а ништа ниси добио, што је равно самоубиству".

Виктор је рекао да жели да искуси Олимпијске игре на прави начин пошто то у Лондону није успио.

"У том периоду има само један турнир из Серије 250, не мијења ми превише, а утицало је и то што бих се можда покајао да сам одлучио да не идем у Рио. Био сам на Играма у Лондону, али није то било то – играло се на Вимблдону, нисам био у олимпијском селу, нити на церемонији отварања, а нисам ни гледао ниједан други спорт. Идем више туристички, што не волим, зато сам био близу одлуке да не идем, али даћу све од себе како бих што даље догурао", закључио је Троицки.

Тениски турнир у Рио де Жанеиру одиграва се од 6. до 14. августа.