latinica  ћирилица
28/06/2016 |  13:05 | Аутор: СРНА

Беванда и Пароди о новом програму ММФ-а

Министар финансија и трезора БиХ Вјекослав Беванда информисао је данас резидентног представника Међународног монетарног фонда у БиХ Франциска Пародија да су обављене техничке припреме које су у надлежности Министарства да би почела реализација новог програма са ММФ-ом.
Вјекослав Беванда - Фото: СРНА
Вјекослав БевандаФото: СРНА

Беванда и Пароди разговарали су о активностима које су у току како би била настављена сарадња БиХ и ове финансијске институције.

На састанку је истакнуто да је, након посјета делегације ММФ-а у мају, Фискални савјет БиХ постигао сагласност о прихватању новог проширеног програма, те да се половином јула очекује одлука Одбора ММФ-а о томе.

На састанку је било ријечи о активностима које се воде у Министарству у припреми буџета за наредну годину након што је усвојен и Глобални фискални оквир за период 2017-2019. година, саопштено је из Министарства финансија и трезора БиХ.

Саговорници су се сагласили да је неопходно наставити спровођење структуралних реформи на свим нивоима власти у БиХ, као и програме са међународним финансијским институцијама које дају подршку реформским процесима, попут Свјетске банке, али и ЕУ.