latinica  ћирилица
28/06/2016 |  12:13 | Аутор: СРНА

Резултати конкурса за суфинансирање размјене студената

Министарство просвјете и културе Републике Српске суфинансираће одлазак 17 студената и шест професора на међународну размјену, као и долазак једног професора на Универзитет у Источном Сарајеву.
Застава Републике Српске - Фото: РТРС
Застава Републике СрпскеФото: РТРС

Највише студената, чију ће међународну размјену суфинансирати Министарство просвјете и културе, је са Медицинског факултета у Бањалуци.

Они одлазе на размјену у Чешку, Пољску, Њемачку, Шпанију, Грчку, Турску, Словенију и Италију, саопштено је из ресорног министарства.

Наставно особље предаје на Природно-математичком факултету у Бањалуци, Пољопривредном факултету у Источном Сарајеву, Медицинском факултету у Фочи, Правном и Пољопривредном факултету у Бањалуци, а одлазе на размјену у Србију, Аустрију, Њемачку и Италију.

Министарство просвјете и културе Републике Српске објавило је прелиминарну листу резултата конкурса за суфинансирање међународне размјене студената и академског особља на својој званичној страници на порталу Владе Републике Српске www.vladars.net .

Студенти и академско особље имају рок од осам дана од објављивања прелиминарне листе за достављање приговора, нагон чега ће бити објављена коначна ранг листа резултата конкурса за суфинансирање међународне размјене студената и академског особља, наводи се у саопштењу.

Конкурс за суфинансирање међународне размјене студената и академског особља објављен је 29. марта и био је отворен до 13. маја.

Комисија је утврдила да су у овом року стигле 44 пријаве и то 10 у категорији академског особља и 33 у категорији студената који одлазе у размјену и једна у категорији академског особља које долази у размјену.