latinica  ћирилица
28/06/2016 |  12:11 ⇒ 12:17 | Аутор: РТС

Предсједник Аргентине, Марадона и навијачи: Меси остани!

Легендарни фудбалер Дијего Марадона, предсједник Аргентине и бројни навијачи позвали су репрезентативца Лионела Месија да размотри одлуку о напуштању националног тима.
Марадона и Меси - Фото: РТС
Марадона и МесиФото: РТС

Меси је данас стигао у Буенос Аирес с осталим репрезентативцима послије пораза у финалу Купа Америке од Чилеа, након извођења пенала резултатом 4:2. Меси је промашио пенал и тако у свом четвртфом финалу са националним тимом није успеи да освоји трофеј, па је послије утакмице саопштио да неће више играти за репрезентацију.

Навијачи, обучени у Месијеве дресове, чекали су по киши да се репрезентативци врате у земљу из САД. Они су пратили аутобус који је превозио играче, махали заставама и узвикивали: "Меси остани". Један од њих носио је заставу на којој је писало: "Меси волим те више од мајке".

И предсједник Аргентине Маурисио Макри се нада да ће Меси размотрити одлуку. "Више него икада осјећам понос. Надам се да ћемо још много година наставити да уживамо гледајући најбољег фудбалера свијета у нашем тиму", навео је Макри на Твитеру.

Прије почетка Купа Америке легендарни Дијего Марадона критиковао је Месија.

"Он је сјајна особа али нема оно што је потребно да буде вођа", рекао је тада Марадона.

Међутим, Марадона је синоћ "обрнуо" плочу и сада каже да Меси мора да остане у репрезентацији. "Мора да настави! Мора да настави пошто има то у себи и то неће престати, пошто ће у Русији стећи све услове да постане свјетски шампион", рекао је Марадона за лист Насион.

Наредни меч Аргентина игра у септембру против Уругваја у квалификацијама за Мундијал у Русији 2018. године. Аргентина је 1978. и 1986. године освојила Мундијал, али је посљедњу велику титулу освојила 1993. године на Купу Америке. Меси, који је у петак напунио 29 година, освојио је титулу свјетског првака и олимпијско злато са екипом узраста до 23 године. За државни тим одиграо је 113 утакмица и најбољи је стријелац са 55 голова.