latinica  ћирилица
28/06/2016 |  11:19 | Аутор: СРНА

РУГП: Службена возила нису кориштена у предизборној кампањи

У Републичкој управи за геодетске и имовинско-правне послове истичу да тврдња бившег директора Тихомира Глигорића да су службени аутомобили Управе кориштени у предизборној кампањи представља клевету, јер је Главна служба за ревизију јавног сектора Српске у својим извјештајима децидно утврдила начин и разлоге кориштења службених возила Управе.
Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове РС - Фото: РТРС
Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове РСФото: РТРС

Поводом недавних Глигорићевих изјава за медије, Републичка управа у данашњем саопштењу подсјећа да је поднијела 10 кривичних пријава за 11 радњи против Глигорића и других због постојања основа сумње да је починио кривична дјела злоупотреба положаја и овлаштења у привреди.

Из Републичке управе додају да се пријаве налазе у процесу у Специјалном тужилаштву Републике Српске.

Док је био директор Управе, Глигорић је закључио 159 уговора о запослењу на одређено вријеме лица која, у већини случајева, нису имала одговарајућу стручну спрему, наводи се у саопштењу.

Доласком на мјесто директора Милоша Комљеновића 2014. године, кажу у Управи, путем јавног конкурса примљено је 109 лица на неодређено вријеме, док је за 24 лица са којима је Глигорић закључио уговор и даље на снази уговор на одређено вријеме, док њихов правни статус не буде ријешен у складу са законом.

"Са осталим лицима прекинут је радни однос, јер нису испуњавали законске услове за рад у Управи", наводи се у саопштењу.

Када је ријеч о купопродајном уговору са предузећем "Тргопродаја" Приједор, у Републичкој управи истичу да, осим што га је закључио Глигорић, тим уговором није била предвиђена мјеница као инструмент обезбјеђења.

"Мјеница је накнадно добијена од предузећа `Тргопродаја` и односи се на обезбјеђење уплаћеног аванса од 1,5 милиона КМ, те смо у том износу и тужени, а све као посљедица Глигорићевог незаконитог рада", наводи се у саопштењу.