latinica  ћирилица
28/06/2016 |  08:35 ⇒ 10:58 | Аутор: Агенције

Илиџа- У пуцњави с полицијом убијен Недим Делић

Једна особа је убијена у синоћњој пуцњави која се догодила у насељу Илиџа у Сарајеву, потврдио је Ирфан Нефић, портпарол Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево.

У пуцњави на Илиџи у близини кружног тока убијен је Недим Делић (1991.) из Сарајева, преносе федерални медији. Убијени и још три особе особе су претходно опљачкали продавницу Амко комерц у насељу Вогошћа око један час, а онда почели да бјеже.

Полицијске патроле су покренуле потјеру за аутомобилом у којем су се налазили пљачкаши, те их сустигли на кружном току на Бутмирској цести. Пљачкаши су напустили возило и побјегли у круг складишта пословнице Електродистрибуције Илиџа.

Током хапшења пљачкаша дошло је до размјене ватре, а једну особу је погодио полицајац, док су три ухапшене. Због сумње да су починили дјела тешке крађе, организираног криминала и напада на службену особу ухапшени су Б.А. (1987) и Б.Ј. (1994) обојица из Сарајева, док је у бјекству био Џ.С. (1991) који је јутрос пронађен и ухапшен, а рањен је у ногу, саопштио је МУП Кантона Сарајево.

Током увиђаја пронађена је аутоматска пушка, пиштољ и фантомке.

Увиђајем руководе тужилац Кантоналног тужилаштва у Сарајеву, полицијски службеници МУП-а КС и судски вјештак.