latinica  ћирилица
28/06/2016 |  07:51 ⇒ 10:36 | Аутор: СРНА

Настављено суђења Насеру Орићу

Суђење ратном команданту такозване Армије БиХ у Сребреници Насеру Орићу и припаднику ове војске Сабахудину Мухићу за злочине над српским заробљеницима на подручју Сребренице 1992. године, настављено је данас саслушањем два нова свједока Тужилаштва БиХ.
Суђење Насеру Орићу - Фото: Screenshot/YouTube
Суђење Насеру ОрићуФото: Screenshot/YouTube

Орић и Мухић оптужени су да су 1992. године у мјестима Залазје, Лолићи и Куњерац убили тројицу заробљеника српске националности - Слободана Илића, Милутина Милошевића и Митра Савића.

На рочишту одржаном 7. јуна Стојанка Савић је као свједок Тужилаштва БиХ говорила о погибији супруга Митра 14. октобра 1992. године приликом напада на Бјеловац у мјесту Куњерац гдје је чувао базене за воду.

- Извјесни Зоран, који је са њим био у рову, испричао ми је да је Митар остао на мјесту мртав, након пуцња у главу. Разговарала сам са њим 15 дана након догађаја, била су укупно четири човјека у рову - навела је Савићева.

Она је рекла да је, према тим сазнањима, као и према информацијама у медијима, оптужени испалио рафал у њега.

- Након два мјесеца је пронађен, у амбуланти је извршена обдукција која је потврдила Зоранову изјаву, да је погођен у главу - навела је Савићева.

Одбрана оптужених најавила је да ће у своју корист представити љекарске протоколе из амбуланте, који су се налазили у Хагу, као материјалне доказе.

Слађана Бајић, други свједок Тужилаштва БиХ, одустала је од свједочења због тешке трагедије у којој је изгубила најближе чланове породице и психолошки лошег стања.