latinica  ћирилица
25/06/2016 |  23:51 | Аутор: Б92

Португал послије продужетака побиједио Хрватску

Фудбалери Португала трећи су четврфиналисти Европског првенства у Француској послије побједе над Хрватском голом у 117. минуту.
ЕУРО: Хрватска - Португал - Фото: Getty Images
ЕУРО: Хрватска - ПортугалФото: Getty Images

Португалци су савладали Хрвате у Лансу са 1:0 поготком резервисте Рикарда Кварежме послије контранапада.

Од првог до последњег минута у Лансу је било досадно, за 90 минута нисмо видјели ниједан шут у оквир гола, што се десило први пут у историји европских првенстава. Солидних прилика је било, најбољу је у другом полувремену пропустио Домагој Вида, када је шутирао поред гола послије прекида са десне стране.

Марцело Брозовић је такође могао да погоди гол Руија Патрисија, непрецизан је био и Иван Перишић, док је на другој страни најближи поготку био Пепе.

Кристијано Роналдо, капитен и највећа узданица &рсqуо;Европског Селесаа&рсqуо;, потпуно је заказао, био малтене невидљив током читавог регуларног дијела меча, али се недуго послије његовог ударца затресла мрежа хрватског голмана.

Све интересантно у мечу, било је у посљедњих пет минута.

Ово је био четврти међусобни дуел двије репрезентације, а Португал задржао је максимални учинак, уз гол разлику 7:0.

Португалци ће у полуфиналу играти са селекцијом Пољске која је послије бољег извођења једанестераца елиминисала Швајцарску, у дуелу који је обилежио и Џердан Шаћири, најљепшим поготком у досадашњем току првенства.

Нешто касније фудбалери Велса наставили су са писањем националне историје на дебитантском наступу на ЕП-у, минималним тријумфом над Сјеверном Ирском.