latinica  ћирилица
25/06/2016 |  16:20 | Аутор: СРНА

У недјељу ујутру топло, поподне пљускови

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ујутру биће топло и суво, а током дана киша и пљускови са грмљавином, уз јутарњу температуру ваздуха од 18 до 22 и дневну од 27 до 35 степени Целзијусових.
Сунце - Фото: РТРС
СунцеФото: РТРС

Већ током пријеподнева киша и пљускови ће почети понегдје на сјеверозападу, а до средине дана пљускови ће бити све чешћи и полако ће се ширити ка централним предјелима, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Очекују се и локалне непогоде уз повремено јаче падавине и појаву града. На истоку се пљускови очекују касније поподне и увече.

Дуваће слаб до умјерен југоисточни вјетар, поподне у скретању на сјеверозападни.

У понедјељак, 27. јуна прогнозира се освјежење уз облачно вријеме са кишом.

Током јутра на југу више сувог времена, у осталим предјелима киша. Током дана мало свјежије и пријатније у односу на претходне дане уз честу кишу и пљускове са грмљавином. Очекују се и локалне непогоде уз повремено јаче падавине и појаву града понегдје.

Јутарња температура ваздуха од 14 до 20, на југу до 24, а дневна од 22 до 28, на југу до 32 степена Целзијусова.

У уторак, 28. јуна ујутру облачно са кишом на сјеверу и истоку, на југу и западу углавном суво. Током дана падавине престају и на сјеверу уз постепено разведравање, а поподне и на истоку. На југу и западу сунчаније и постепено топло.

Јутарња температура ваздуха од 14 до 18, на југу до 22, у вишим предјелима од 11 степени Целзијусових. Дневна температура ваздуха од 23 на истоку до 29 на западу, на југу до 32 степена Целзијусових.

У сриједу, 29. јуна ујутру свјеже и претежно ведро, око ријека и по котлинама понегдје магла. Током дана претежно сунчано и поново топлије вријеме.

Јутарња температура ваздуха од 12 до 16, на југу до 20, а дневна од 27 до 32, на југу до 34 степена Целзијусова.

У Српској је данас веома топло, на сјеверу и сјевероистоку сунчано, а у осталим предјелима нестабилно уз развој облака који доносе пљускове са грмљавином.

Понегде јужније од Бањалуке има и локалних непогода уз јаче падавине и појаву града.

Температура ваздуха данас у 14.00 часова: Клековача 18 степени Целзијусових, Шипово 21, Рибник 22, Чемерно и Калиновик 23, Мркоњић Град, Сребреница, Хан Пијесак
и Билећа 27, Мраковица и Соколац 28, Крупа на Уни 30, Фоча 31, Нови Град, Приједор и Србац 32, Бањалука, Бијељина, Зворник и Добој 33, Рудо 34 и Вишеград 35 степени Целзијусових.